skip to Main Content
5 Aankooptips Voor Jouw Beautyzaak

5 Aankooptips voor jouw beautyzaak

De verkoop van producten in een salon heeft een belangrijke waarde in de uiteindelijke omzet. De klantentevredenheid stijgt ook naarmate jouw aanbod past bij de noden van jouw klanten.

Hierdoor is het belangrijk dat je niet zomaar wat  producten inkoopt. Goed inkopen is essentieel. Anders blijf je misschien met een stock zitten die je in geen maanden of zelfs jaren verkocht krijgt.

Daarom heb ik voor jou een paar tips op een rij gezet die je kan volgen wanneer je beslist om nieuwe producten aan te kopen.

1. Doelgroep

Laat je niet leiden door een verkoper van een productmerk. Die beweren nog al snel dat bepaalde producten ergens anders goed verkopen. Kijk vooral naar jouw doelgroep en hun noden. Is jouw doelgroep bijvoorbeeld een ouder publiek, dan weet je dat je weinig of geen producten voor de jongere generatie moet inkopen. Daarom raad ik iedereen aan om met een Customer Relationship management systeem (bijvoorbeeld Ibeauty) te werken. Een programma waarmee je jouw klantenbestand goed in het oog kan houden.

 

2. Ondersteuning

Welke ondersteuning krijg je van jouw leverancier? Zorgt die voor extra promotiemateriaal zoals  staaltjes en posters? Helpt die mee bij de inrichting van jouw winkel? Neem dit mee in jouw uiteindelijke beslissing!

 

3. Stock

Kijk op regelmatige basis jouw stock na. Zo weet je precies hoeveel euro er op jouw planken ligt te slapen.  Vraag bij voorkeur aan jouw leverancier om kleinere hoeveelheden te leveren. Zodat je steeds een minimale stock in huis hebt.

 

4. Trends

Speel enkel in op trends wanneer je 100% zeker bent dat jouw klanten er voor open staan. Trends zijn meestal even snel weg als ze gekomen zijn, pik er dus enkel de goede uit!

 

5. Totaal nieuwe productcategorie

Wil je iets inkopen dat niet in lijn ligt met wat je nu verkoopt? (Bijvoorbeeld een mannenkledinglijn in een vrouwenboetiek of juwelen in een salon.) Denk daar dan zeer goed over na. Is er echt vraag naar dit nieuwe product? Je mag dit ook gerust vragen aan jouw huidige klanten.

 

Succes!

Vicky

Vicky Vermeiren

Hallo,

Ik ben Vicky Vermeiren en ik help beauty- en lifestyleondernemers bij hun marketing, verkoop en algemene bedrijfsvoering.

Ik geef elke week tips op mijn website en organiseer ook regelmatig open workshops.

Maar het beste resultaat verkrijg je natuurlijk via persoonlijke coachingsessies waarbij we echt op jouw maat gaan werken. Op die manier ligt een succesvolle zaak binnen handbereik.

Een mailtje of telefoontje is genoeg om je te verzekeren van een verhelderend gesprek.

Info@vickyvermeiren.be
0498 42 75 97

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top