Ga naar hoofdinhoud

3 Ideeën voor meer productverkoop

Dit artikel verscheen eerder op Beautybizz.be

De productverkoop in jouw salon kan je al op een makkelijke manier verhogen door eens met een kritische blik naar jouw zaak te kijken. Let vooral op deze 3 dingen:

Stimuleer impulsaankopen

Deze tip is gebaseerd op wat supermarkten al jaren doen wanneer je staat aan te schuiven aan de kassa. Ze leggen er kleine producten die niet veel kosten en je snel meeneemt.

Hiermee stimuleren ze impulsaankopen: aankopen die je op voorhand niet gepland had en waarbij niemand je moet overtuigen om ze mee te nemen (zoals die reep chocolade of dat tijdschrift).

Ook jij kan in jouw salon makkelijk impulsaankopen stimuleren. Zet bijvoorbeeld een display met nagellakjes bij de kassa of een mandje met lippenbalsem. Ook met feestdagen kan je er op inspelen met gerelateerde producten.

Hou het simpel

En meerbepaald voor de klant. Breng een logische structuur in de rankschikking van jouw producten zodat de klant niet lang hoeft te zoeken en zet er overal een duidelijk leesbaar kaartje bij met de prijs en de voordelen van dat product.

Klanten weerhouden zich er dikwijls van om de prijs van een product te vragen. Door die duidelijk aan te geven ga je die drempel wegnemen.

Hou het netjes

In de apotheek of de parfumerie ga je nooit een stofje of haartje tegenkomen, waarom zou dat dan in jouw salon wel gebeuren? Salons zijn stoffige plaatsen en na een tijdje worden we rommel en vuil rondom ons heen een beetje gewoon. Dat noemen we bedrijfsblindheid.

Laat dat jou niet overkomen en maak tijd om minstens 1x per week jouw producten af te stoffen en jouw salon er tiptop uit te laten zien! Klanten willen dan langer in jouw salon vertoeven en dat geeft jou dan weer de kans om meer te verkopen.

Veel succes!

Vicky Vermeiren

Hallo,

Ik ben Vicky Vermeiren en ik help beauty- en lifestyleondernemers bij hun marketing, verkoop en algemene bedrijfsvoering.

Ik geef elke week tips op mijn website en organiseer ook regelmatig open workshops.

Maar het beste resultaat verkrijg je natuurlijk via persoonlijke coachingsessies waarbij we echt op jouw maat gaan werken. Op die manier ligt een succesvolle zaak binnen handbereik.

Een mailtje of telefoontje is genoeg om je te verzekeren van een verhelderend gesprek.

Info@vickyvermeiren.be
0498 42 75 97

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top