skip to Main Content
3 Manieren Om Op Te Laden Wanneer “vakantie Even Niet Past”

3 Manieren om op te laden wanneer “vakantie even niet past”

Ken je dat? Je bent moe en de bomvolle week is nog maar net weer begonnen. Je hebt dringend nood aan wat rust en tijd om de batterijen weer op te laden maar je kan niet zomaar even op vakantie. Misschien kan je er even niet tussenuit om financiële redenen of misschien staat jouw agenda wel maanden op voorhand volzet.

Om je zaak goed draaiende te houden moet je zelf fysiek en mentaal ook in orde zijn. Aan een burnout heeft niemand iets. Maar hoe kan je nu je batterijen opladen wanneer er geen tijd of geld is om op een wit strand mojito’s te sippen?

 

Verander je werkomgeving
Verschillende psychologische onderzoeken hebben aangetoond dat we – als mens – ongelooflijk contextafhankelijk zijn. Simpel gezegd, we associëren verschillende gewoonten en gedragingen met een omgeving.

Dus als je gewend bent geraakt om je stressig en moe te voelen wanneer in je salon bent of aan je bureau zit, is het moeilijk om van dat gevoel los te komen – tenzij je dingen een beetje verandert.

Dit kan zo simpel zijn als het verwisselen van de achtergrond van je computer en het toevoegen van een plantje of een andere poster aan de muur. Je kan natuurlijk all the way gaan en wat met je inrichting schuiven. Zelfs deze kleinere veranderingen kunnen een groot verschil maken in je motivatie.

BONUS: Ook je klanten valt het op wanneer je bijvoorbeeld al je producten eens op een andere plaats zet. Je zou er zomaar meer door kunnen verkopen.

 

Gooi je routine om
Routine geeft ons een comfortabel gevoel. Maar soms kan dat comfortabel gevoel ons tegenwerken. Simpelweg omdat bepaalde routines misschien niet meer goed voor ons zijn. Met als gevolg dat we er alleen maar moe van worden.

Gooi bepaalde routines eens om. Je krijgt een vernieuwde focus en ook je creativiteit wordt erdoor gestimuleerd.

 

Unplug
“Unpluggen” is stilaan een modewoord. Bij unpluggen probeer je zo weinig mogelijk “online te gaan”. Hoewel heel de digitale wereld leuk en handig is voor je salon zorgt het ook voor extra prikkels. Die extra prikkels van meldingen en pushberichten (die vaak niet écht interessant zijn) kunnen je extra stress bezorgen. Zet dus af en toe die smartphone eens af en laat die mails een heel even voor wat ze zijn en geniet een voluit van een avondje rust.

 

Succes,
Vicky

Vicky Vermeiren

Hallo,

Ik ben Vicky Vermeiren en ik help beauty- en lifestyleondernemers bij hun marketing, verkoop en algemene bedrijfsvoering.

Ik geef elke week tips op mijn website en organiseer ook regelmatig open workshops.

Maar het beste resultaat verkrijg je natuurlijk via persoonlijke coachingsessies waarbij we echt op jouw maat gaan werken. Op die manier ligt een succesvolle zaak binnen handbereik.

Een mailtje of telefoontje is genoeg om je te verzekeren van een verhelderend gesprek.

Info@vickyvermeiren.be
0498 42 75 97

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top