fbpx

3 Ondernemerstypen die niet zullen slagen

Als ondernemers zetten we dagdagelijks verschillende petjes op. We zijn goed in het hoog houden van verschillende ballen tegelijk en uiteraard verwachten we dat daar succes uit voortkomt.
Maar wat als succes uitblijft? Ik merk dat sommigen dénken dat ze goed bezig zijn maar eigenlijk hebben ze vaak een gewoonte die ervoor zorgt dat ze zichzelf tegenwerken waardoor hun zaak niet groeit, of nog erger, dat ze ermee moeten stoppen.

Misschien ben jij wel een van de volgende ondernemerstypen:

De niet-afwerker
Deze ondernemers zijn verslaafd aan het opstarten van nieuwe dingen. Volle goede moed geven ze aandacht aan elk nieuw blinkend item. Maar wanneer het echte werk moet beginnen haken ze af. Ze geven vaak excuses als: Ik heb nog geen tijd gehad, ik begrijp dat of dat niet zo goed, ik heb geen inspiratie voor marketing…

Maar we weten allemaal waar het probleem ligt… een gebrek aan discipline en doorzettingsvermogen om iets af te werken tot het een succes is.

 

De angstige ondernemer
Deze ondernemer heeft vele dromen; fulltime een zaak starten, met nieuwe dingen op de markt komen, uitbreiden… Maar het lukt niet. Er is een grote drang naar zekerheid die ervoor zorgt dat stappen om deze dromen waar te maken, niet gezet worden. Doordat er zoveel angst is om te ondernemen zal de droom ook altijd een droom blijven.

 

De financiële- negeerder
Het werk is de passie van deze ondernemer en het financiële plaatje interesseert hem of haar niet zo. Tot die natuurlijk in de winkel staat en de bankkaart “saldo ontoereikend” bliept. Hoe kan dat nu toch? Mijn agenda staat toch vol? Ik dacht toch dat ik genoeg geld had verdiend? Zonder geld geen onderneming, simpel. Financiën zouden – of je het graag doet of niet – een van de prioriteiten moeten zijn. Roekeloos geld uitgeven uit de kassa, te weinig vragen voor diensten en amper iets weten van fiscale regels zijn dooddoeners voor je business.

 

Succes,
Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.