fbpx

3 Tips voor meer Facebook likes

Alhoewel het aantal likes op je pagina niet het belangrijkste getal is van je facebookpagina, voor (potentiële) klanten is het een eerste impressie van de populariteit van jouw salon.

Er zijn tal van mogelijkheden om meer likes te krijgen maar deze 3 tips zijn in mijn ogen een absolute must.

  1. Post regelmatig goede berichten

Ik heb het al vaker gezegd, Facebook (en alle andere social media) is er voor ons entertainment. Ga dus niet de hele tijd reclame maken. Dat is eerder vervelend voor je volgers en niet aantrekkelijk voor nieuwe bezoekers om op de like-knop te klikken.

Deel persoonlijke dingen, gebruik humor, deel tips… De mogelijkheden zijn eindeloos. Een goede balans tussen entertainment en reclame is de absolute basis voor het krijgen (en houden) van likes.

 

  1. Nodig je vrienden uit

… Maar niet zomaar iedereen. Nodig die mensen uit van wie je denkt dat ze je pagina interessant vinden.

Om vrienden uit te nodigen klik je op “… Meer” op je pagina en kies je voor “vrienden uitnodigen” In de pop-up kan je je vrienden zoeken en selecteren.

nodig-vrienden-uit

 

  1. Zet je pagina bij je tewerkstelling op je persoonlijk profiel

Op je persoonlijk facebookprofiel heb je de mogelijkheid om je vrienden en omstaanders te informeren over je werk. Daar kan je een link leggen naar je facebookpagina. Je zal ervan versteld staan hoeveel nieuwschierigen eens gaan kijken wat je juist doet en daardoor ook je pagina liken.

persoonlijk-profiel

 

Wil je meer te weten komen over hoe je op een goede manier je doelgroep kan bereiken op sociale media zonder er veel tijd aan te besteden? Volg dan zeker de workshop “Online opvallen met jouw zaak”.

 

Veel succes,
Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.