fbpx

5 Gratis manieren om je zaak of diensten te promoten

Dat je veel ‘lawaai’ moet maken om klanten te krijgen of een (nieuwe) dienst te verkopen, weet je ondertussen wel. Maar dat hoeft niet altijd veel geld te kosten.

Daarom geef ik je in dit artikel 5 gratis manieren om je zaak of diensten te promoten. En nee niet gewoon ‘social media’ maar wel 5 dingen waar je misschien nog nooit aan gedacht hebt…

Je voicemail en afsprakenmailtjes
Deze is specifiek om diensten en producten extra in de kijker te zetten. Spreek je aanbod simpelweg in op je voicemail en zet het mee in de mailtjes die verzonden worden rondom afspraken.

Google My Business
De kans is groot dat je wel al een Google My Business profiel hebt. Hou de info op dit profiel up to date en voeg de nodige info, linkjes en foto’s toe.

Vraag het gewoon
Iets wat we veel te vaak vergeten om misschien niet direct durven: Vraag gewoon aan vrienden en familie om reclame voor jou te maken. Vraag hen om je social media berichtjes te delen en je visitekaartjes hier en daar achter te laten (in pashokjes bijvoorbeeld 😉)
Je staat ervan versteld hoeveel mensen je maar al te graag willen helpen. Maar als je het niet vraagt…

Zorg voor persoonlijkheid
Van die standaard foto’s op je social media doen het niet zo goed. En ik begrijp dat het handig is om foto’s van je leveranciers over te nemen maar geef toe… Mensen willen persoonlijkheid zien op social media.
Wil je graag je zaak of nieuwe dienst promoten? Vraag dan een vriend(in) om deze behandeling bij jou te ondergaan en maak gewoon zelf foto’s en liefst ook filmpjes.
Je kan ook samenwerken met een collega en samen foto’s en filmpjes opnemen. Bijvoorbeeld een kapper en een schoonheidsspecialist die hiervoor samenwerken en elkaars video’s delen op social media. Dat is 2 vliegen in 1 klap.

Help lokaal mee
De kans is groot dat jij lokaal je klanten wil vinden. Dan is het ook belangrijk om lokaal je gezicht te laten zien. Bekijk of je ergens mee kunt helpen, iets kunt organiseren of jouw middelen kunt inzetten om iemand anders te helpen. Hierdoor laat je zowel je gezicht zien, als de goede kant van je zien.

Zo, dit waren 5 gratis manieren om je zaak of diensten in de kijker te zetten.

Wil je nog meer inspiratie voor het vinden van nieuwe klanten? Schrijf je dan in voor het webinar ‘Meer klanten voor jouw salon’. 

Succes,
Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.