fbpx

5 Instagram REEL- ideeën voor jouw salon

Een jaar geleden maakte ik een video als introductie naar de toen nieuwe Instagram Reels. Ondertussen hebben die Reels al goed hun doel bewezen en zorgen ze over het algemeen voor een ongezien hoog bereik.

Meer en meer salons wagen zich ook aan het maken van de korte, toffe videootjes. En met succes. Je volgers leren op een andere manier jou, je salon en je producten kennen.

Twijfel je nog? Hier zijn vier redenen waarom je een Instagram-Reel MOET maken:

  • Ze zijn super eenvoudig te maken als je eenmaal de basis hebt geleerd. Apps voor videobewerking zijn meestal ingewikkeld, maar Reels zijn intuïtief en heel eenvoudig.
  • Ze hebben een lange ‘houdbaarheid’. In tegenstelling tot het delen van foto’s of een verhaal dat maar een paar uur interactie krijgt, worden Reels nog weken of zelfs maanden nadat je ze hebt gepubliceerd ontdekt. Ik maakte zo eens een Reel die pas na 14 dagen viraal ging!
  • Ze worden veel gezien. Hoe meer je met Reels bezig bent, hoe meer mensen je bereikt.
  • Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden als het om content gaat. Er zijn altijd populaire formats die je na kan maken.  Bekijk zelf veel Reels om te ontdekken wat er op dit moment hip is.

 

Maar waar kan je nu zoal Reels over maken?

Laat je favoriete producten zien
… En vertel waarom je die zo goed vindt. Zo kan je de vele voordelen als tekst in beeld laten komen of laten zien hoe je de producten gebruikt.

Leer je volgers iets bij
Zo kan je haar/huid-weetjes delen, mythes doorbreken of routines laten zien.

Deel absolute No Go’s
Er zijn dingen die vreselijk slecht zijn voor je huid en haar. Deel er verschillende in 1 Reel of maak een Reel specifiek over 1 don’t.

Behind the scenes
Laat je klanten zien wat je achter de schermen doet. Producten in je kast plaatsen (bijvoorbeeld stop motion), je administratie, dingen die al eens anders lopen dan je had gehoopt…

Before and afters
Deze spreekt voor zich natuurlijk. Laat resultaten van je werk zien. Dat kan een voor en na zijn. Maar kan evengoed jouw werktraject zijn.

Zo, hopelijk heb ik je een beetje kunnen inspireren om met Reels aan de slag te gaan.

Succes,
Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.