fbpx

5 Tips voor een happy eindejaar in jouw salon

De dagen worden kouder en de eerste sneeuw is al gevallen. Hoog tijd om te denken aan het eindejaar. Typisch de drukste tijd in jouw zaak maar als je het mij vraagt kan er toch nog altijd een extraatje bij.

Ik geef je vandaag 5 tips om van jouw eindejaar een happy periode te maken!

 

  1. Geef jouw zaak een ho-ho-ho gevoel, trek jouw website en sociale media (In dit artikel geef ik je enkele ideetjes) een kerstkleedje aan en vergeet jouw salon niet te versieren. 

Kerstversiering boom

Bron

  1. Stel orignele cadeautjes samen die klanten bij jou kunnen kopen waarbij je bijvoorbeeld een bon voor een behandeling en een product combineert. Geef ze een mooie verpakking én een leuke naam zoals “Winter wonder hair”. Jouw klanten zullen het niet enkel willen als cadeau voor iemand anders maar ook voor zichzelf!.

 

  1. Ga niet té veel acties doen want dan ga je jouw klanten keuzestress bezorgen. Zorg voor maximum 3 acties/cadeautjes waar klanten uit kunnen kiezen.

 

  1. Promoot jouw acties overal. Niet enkel online ( social media, website, nieuwsbrief) maar plaats ook een bord op jouw toonbank, in alle behandelruitmes of voor alle spiegels. Zodat de klant er écht niet naast kan kijken. Veel drukkerijen kunnen printen op mooi dik karton (bijvoorbeeld in de vorm van een grote kerstbal of ster) of koop enkele mooie fotokaders om jouw actie in te plaatsen.

 

  1. Zorg ervoor dat januari en februari niet stilvallen door klanten direct om een vervolgafspraak te vragen. Je kan ook hier een actie aan koppelen: Boek nu jouw afspraak voor januari met 10% korting bijvoorbeeld.

 

Het is NU de moment om dit allemaal in te plannen. Wacht niet tot de drukte toeslaat!

Ik wens jou héél veel succes voor het komend eindejaar!

 

Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.