fbpx

Doe jij al aan maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) of duurzaam ondernemen is steeds belangrijker aan het worden. Als ondernemer heb je niet enkel de verantwoordelijkheid om je eigen zaak goed te laten draaien. Maar je hebt ook een voorbeeldfunctie voor je omgeving. En die voorbeeldfunctie wordt de laatste jaren steeds belangrijker.

Bij MVO of duurzaam ondernemen hou je dus ook rekening met milieu, gezondheid, economie en het sociale aspect.

 

Waarom?
Enerzijds kan je de wereld terug een beetje mooier maken. En doordat je met zoveel mensen in contact komt, inspireer je ook anderen dat te doen.

Anderzijds kiezen meer en meer mensen er bewust voor om te kopen bij bedrijven die hun steentje bijdragen aan de het milieu en de medemens.

 

Wil dat zeggen dat je al je winst hierin moet investeren?
Neen! Bij Maatschappelijk verantwoord ondernemen is er een balans tussen People, Planet en Profit. Je kan dus perfect winst draaien en letten op het verbeteren van je omgeving. Dit doe je als salon op kleine schaal. Maar wat als elk salon hier rekening mee zou houden? De impact zou aanzienlijk zijn!

 

Hoe dan?
Er zijn tal van manieren. Denk maar aan bedrijven die zonnepanelen op hun dak plaatsen en zo hun eigen stroom opwekken. Maar het kan ook makkelijker door goed te sorteren en te kiezen voor afbreekbare verpakkingen en biologische schoonmaakmiddelen en textiel. Koffie ik koffietassen ipv in kartonnen bekertjes en het plaatsen van led verlichting. Maar je kan ook samenwerken met een goed doel.

 

Hopelijk kan ik je met deze blog inspireren tot een goed voornemen voor 2018:
Meer rekening houden met duurzaam ondernemen.

 

Veel succes,
Vicky

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.