fbpx

Blijf deze 7 dingen doen om jouw zaak te doen slagen

De factoren die ervoor zorgen dat jouw salon kans op slagen heeft komen bizar veel overeen met de factoren die een liefdesrelatie doen slagen. In het begin van je relatie ben je tot over je oren verliefd en doe je veel moeite voor die ene speciale persoon. Helaas zie je vaak dat dit na verloop van tijd een beetje verwaterd en dat er een punt gezet wordt achter de relatie. Ook met jouw salon is dit zo. Je gaat vol enthousiasme aan de slag maar dan komt het er natuurlijk op aan om dit enthousiasme vol te blijven houden.

Maar hoe hou je nu de relatie met jouw zaak sterk genoeg? Hier zijn mijn 7 tips:

 

  1. Je brengt tijd met elkaar door

De meest logische tip wordt heel vaak vergeten. Het is belangrijk om écht tijd te maken om aan jouw zaak te werken in plaats van altijd maar met klanten bezig te zijn. Je kan niet verwachten dat je bedrijf gaat groeien als je er geen tijd voor maakt.

 

  1. Je leert luisteren

Jouw bedrijf praat tegen jou, of het nu gaat om weinig terugkomende klanten, een laag inkomen… Jouw zaak vertelt je wat werkt en wat niet, het is aan jou om ernaar te luisteren.

 

  1. Leer omgaan met tegenslagen

Zoals in elke relatie komt jouw bedrijf ook al eens op een hobbelige weg terecht. Dat is niet erg. Leer omgaan met tegenslagen en leer ervan.

 

  1. Ga niet vergelijken

Het groene jaloeziemonster is ronduit slecht voor de relatie met jouw zaak. Het is één ding om je te laten inspireren door een ander salon maar jezelf er slecht door gaan voelen is een brug te ver. Focus je op jezelf en op jouw eigen groei.

 

  1. Je haalt geen oude koeien uit de gracht

Je hebt vast in het verleden al een aantal dingen ondernomen die niet zo succesvol waren. Vaak ga je dan niet het risico nemen om dat weer te doen. Maar je kan niet vooruit geraken als je je telkens blijft zorgen maken over dingen die vroeger niet goed liepen.

 

  1. Plan een mooie toekomst samen

Een relatie gaat ook niet vooruit al je niet samen plannen maakt. Dat is met jouw bedrijf ook zo. Wat wil jij bereiken met jouw zaak? Wanneer moet wat gedaan worden om vooruit te geraken?

 

  1. Geef af en toe een cadeautjes

Een inspirerend boek of een leuke cursus. Of nieuwe producten en wat leuk decoratiemateriaal. Af en toe iets een cadeautje kopen voor jou en je zaak herinnert je eraan dat het voor jou belangrijk is om jouw zaak te doen slagen.

Als jij lieve dingen doet voor jouw bedrijf, dan doet jouw bedrijf ook leuke dingen voor jou.

 

Veel succes,
Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.