fbpx

Checklist voor december 2020

De laatste maand van 2020 is aangebroken. En je mag het dan misschien wel een rotjaar vinden, 2021 hoeft dat niet te zijn! Laten we niet bij de pakken blijven zitten en vooral nu een goede voorbereiding treffen om te groeien in het komende jaar. Daarom wil ik je in dit artikel een checklist meegeven met alles wat je kan voorbereiden om van 2021 een TOPJAAR te maken. 

 1. Je financiën:
  Vraag de juiste prijzen

  Maak even opnieuw de berekening, vraag jij wel de juiste prijzen die duidelijk gebaseerd zijn op je kosten (en niet op de prijzen van je collega’s). Bekijk ook de marges op je diensten zodat je weet welke interessant zijn om te promoten via je marketingkanalen.

  Beheer je cashflow
  Een cashflowplanning is eigenlijk een overzicht van hoeveel geld er binnenkomt en weer buiten gaat. Maar dit dan als een soort van voorspelling voor de toekomst. Dit geeft voornamelijk inzichten in welke maanden je moet opletten en in welke andere maanden een investering zou kunnen. Meer over het opstellen van een cashflowplanning lees je hier.

 2. Je marketing
  Maak een planning op en bepaal de thema’s en verhalen die je wil vertellen.
  Op die manier heb je voor elke maand een blauwdruk liggen waarbij je weet welke producten en diensten er in de kijker staan en wat het verhaal daarrond is.

  Tref voorbereidingen voor je marketing:
  Maak foto’s van je producten in verschillende settings, schrijf je nieuwsbrieven etc…

 3. Je beleving en verkoop
  Bekijk op welke manieren je de zintuigen van je klanten kan prikkelen. Want wanneer je klant zich goed voelt bij jou, komt die sneller terug, zal die meer over jou vertellen en meer producten aankopen.
  Ga dus ook eens in de schoenen van je klant staan en probeer eens op die manier naar je zaak te kijken.

 4. Je mindset
  Tot slot is je mindset ook een belangrijk aspect op deze checklist. Want in deze sector kan je enkel maar goed voor je klanten zorgen als jij je ook goed voelt. Mis je zelfvertrouwen? Ga dan op zoek wat dit gevoel triggert.
  Last van een motivatiedip? Kijk dan of het stellen van doelen voor jou als een schop onder je kont werkt.

  Wil je samen met mij deze checklist afwerken en je zaak écht naar een volgend niveau tillen? Dan is de Online Business School iets voor jou!

  Succes,
  Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.