fbpx

Checklist voor het begin van elke maand

Januari is voorbij GEVLOGEN! En op deze eerste dag van de maand februari leek het me leuk om je een aantal ideeën te geven van wat je in het begin van elke maand zou moeten doen om het overzicht in jouw zaak niet te verliezen.

Reflectie van de voorbije maand

Hoe is de voorbije maand gelopen? Heb je jouw doelstellingen behaald? Wat kon er beter? Neem even de tijd om de voorbije maand onder de loep te nemen.

 

Doelen stellen

Ja, daar ben ik weer met mijn doelen 😉 Gebruik de Goalplanner uit dit artikel om een realistisch doel te stellen voor de komende maand. Wil je bijvoorbeeld 5 nieuwe klanten? Wil je meer van een bepaald product verkopen?

 

Acties inplannen

Welke acties ga je ondernemen om bovenstaande doelen te behalen? Als je dit op voorhand gaat vaststellen dan is er geen kans meer op “last-minute-ik-ga-mijn-doel-niet-halen-stress”

 

Plan tijd in om aan jouw zaak te werken

Neem ten slotte jouw agenda er bij en plan een aantal tijdsblokken in om AAN jouw zaak te werken in plaats van er in. Op die manier krijg je bovenstaande acties ook daadwerkelijk klaar. Werk je met personeel? Plan dan gelijk de maandelijkse medewerkersvergadering in.

 

Zo, dit zijn 4 dingen die op mijn checklist niet mogen ontbreken. Wat moet er bij jou nog op je maandelijkse checklist staan?

Veel succes!
Vicky

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.