fbpx

De 3 eerste stappen voor het maken van video’s

Sinds ik een aantal jaren geleden gestart ben met het maken van video’s krijg ik dikwijls de vraag over het waarom en hoe. Het waarom is duidelijk: Video inzetten in je marketingplanning is iets wat zijn vruchten afwerpt. We kijken met z’n allen steeds meer video’s online en je klanten leren je op die manier ook beter kennen.

Ook over het “hoe” krijg ik vaak vragen. Daaruit is dan ook de cursus “Video’s maken voor jouw salon” ontstaan. In dit artikel wil je de 3 allereerste stappen met je delen voor het maken van een video.

Stap 1: Schrijf een script
De eerste stap is dat je gaat bepalen waarover je video zal gaan. Hou er rekening mee dat je video niet te lang mag duren dus het is vaak interessant om bepaalde onderwerpen op te splitsen in meerdere video’s.

Zelf schrijf ik steeds een script uit, je hoeft dat niet per sé tot op de letter te volgen maar het geeft je wel de juiste richting aan en zorgt ervoor dat je minder snel afwijkt waardoor kijkers kunnen afhaken.

Een script start steeds met een intro: Stel jezelf kort en bondig voor en vertel waarover je het in de video zal hebben.

Daarna schrijf je de algemene inhoud van je video uit. Zelf werk ik graag met tips omdat dat kort, bondig en dynamisch overgebracht kan worden.

Tot slot hoort er bij elke video ook een outro: Vertel je kijkers wat ze moeten doen na het kijken van de video. Bijvoorbeeld je website bezoeken, online boeken, zich abonneren op je Youtube-kanaal.

 

Stap 2: Kies de juiste setting
Kies een plaats waar je weinig (liefst geen) geluidshinder hebt en waar het licht mooi is. Wanneer je niet beschikt over een ruimte met voldoende daglicht, is het interessant om te investeren in een daglichtlamp.

Let ook op de achtergrond van je video. Wanneer die te druk is zullen je kijkers ook sneller hun aandacht voor je verhaal verliezen.

 

Stap 3: Neem je video op
En hiervoor heb je écht geen professionele apparatuur nodig! Een goede, recente smartphone is al meer dan voldoende voor een mooie, kwalitatieve video.
Zorg er wel voor dat je telefoon of camera stabiel en op ooghoogte staat door bijvoorbeeld gebruik  te maken van een statief.
Geef het opnemen van je video niet te snel op. Het is normaal dat je je eens vergist of een grappige blooper maakt. Sta er niet te lang bij stil en begin gewoon opnieuw. Je zal merken dat het telkens beter en beter zal gaan.

 

Veel succes!
Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.