fbpx

De 3 meest gestelde vragen over het maken van video’s

Ik plaats ondertussen al een aantal jaar trouw elke 14dagen een video online. Sindsdien merk ik dat ik meer en meer vragen krijg over die video’s en hoe ik het dan juist aanpak.
In dit artikel bespreek ik de 3 vragen die jullie mij het meest stellen.

Maar eerst:

Video is de laatste jaren niet meer weg te denken uit de online wereld. Dat het steeds belangrijker wordt is te merken door de opkomst van Instagram en Facebook stories en ook de live-mogelijkheden breiden uit. Nu al geeft Facebook maar liefst 135% meer bereik aan een video tegenover een foto.
Het grote voordeel van het medium “video” is dat het vaak laagdrempeliger is en een betere indruk geeft dan enkel tekst en foto’s.

 

1ste meest gestelde vraag: Waarover kan je een video maken?
Er zijn talloze onderwerpen waarover je video’s kan maken. Je zou zelf voor de camera kunnen vertellen over je specialiteiten, denk daarbij ook aan vragen die je dagdagelijks van je klanten krijgt. Maar je kan evengoed wat meer informatie geven over producten die je verkoopt, een preview geven van nieuwe kleuren, stijlen en trends. En waarom geef je je kijkers een geen rondleiding in je zaak? Doe eens een brainstorm en som alle mogelijkheden op.

2de meest gestelde vraag: Wat zullen de kijkers denken? Ik durf niet posten!
Praten in dat glazen oog…dat is niet simpel. Accepteer dat het een “vreemde” situatie is en dat het nooit in één keer perfect gelukt is. De eerste keer jezelf in een filmpje laten zien is doodeng. Maar als je de onzekerheid eenmaal hebt overwonnen gaat het makkelijker. Echt. Goede video’s maken vraagt oefening, maar als je jezelf blijft vertellen dat die video niet goed genoeg is en dus niet online plaatst dan kom je eigenlijk geen stap verder. Door opnieuw en opnieuw video’s te maken en te posten geef je jezelf ook de kans om er in te groeien. Je zal trouwens merken dat de reacties van je kijkers erg bemoedigend zijn J

Kijk ook eens naar video’s van anderen om daaruit te leren. Hoe plaatsen zij de camera, hoe is het licht, komt er tekst in de video…

 

3de meest gestelde vraag: Hoe lang moet een video zijn?
Het beste advies voor het bepalen van de lengte van een video hangt af van de boodschap die je wil brengen. Maak video’s zo kort mogelijk, Maar In sommige gevallen kan het juist ook wenselijk zijn wat meer tijd te nemen om een boodschap over te brengen. Denk aan trainingsvideo’s, demonstratievideo’s of vlogs van tevreden klanten. Langere video’s worden vaak bekeken door consumenten die al wat meer interesse in je salon tonen. De best scorende video’s zijn meestal heel kort. Let ook op dat je niet té veel reclame maakt want daar haken kijkers op af.

 

Succes,
Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.