fbpx

Financiële gewoontes van succesvolle ondernemers (deel 1)

Het managen van “geld” is iets wat ik vrij serieus neem. Ik kom vaak ondernemers tegen die niet echt bezig zijn met wat er binnenkomt en weer buiten gaat. met als gevolg dat het onderwerp “Geld” vaak voor wat stress zorgt.

Daarom geef ik in dit artikel al een aantal gewoontes mee die succesvolle ondernemers hebben op geldvlak.

Succes is een relevant begrip. Voor de ene is succes gelijk aan veel geld verdienen en een drukke agenda. Voor de ander is dat veel vrije tijd hebben en toch een stabiele financiële basis. Maar een ding is zeker: succesvolle ondernemers hebben hun financiële zaakjes op orde.

1: Ze weten hoeveel geld er binnenkomt
En ook van waar dat geld afkomstig is. Tegenwoordig zijn er veel systemen waarin ook een kassa verwerkt zit. Dat is handig want dan zie je exact hoeveel geld er uit welke diensten komt en voor hoeveel % van je omzet de productverkoop verantwoordelijk is. Maar wanneer je niet met zulke (vaak online) systemen werkt, is het toch belangrijk om deze statistieken zelf bij te houden.

 

2: Ze weten hoeveel geld er wanneer betaald moet worden
Maak een duidelijk overzicht van wanneer welke vaste kosten betaald moeten worden en probeer ook in te spelen op facturen van variabele kosten zoals de aankoop van producten.

 

3: Ze durven investeren in zichzelf
Onder meer door zichzelf een loon uit te betalen waardoor ze privé een goed leven kunnen leiden. Maar durf ook door op zakelijk vlak in jezelf te investeren. Hierdoor stijgt de motivatie én door het aanleren van nieuwe skills wordt je beter in je vak wat ook je salon ten goede komt.

 

4: Ze geven geen geld uit dat ze niet hebben
Het is op zich niet erg om bijvoorbeeld een lening aan te gaan maar het wordt wel problematisch wanneer je bestellingen doet terwijl je diep vanbinnen weet dat je het niet kan betalen. Dit met vaak met dure aanmaningen tot gevolg.

Met deze eerste geldgewoontes ben je al op de goede weg. In mijn volgende artikel geef ik jullie nog extra financiële gewoontes van succesvolle ondernemers mee.

Succes,
Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.