skip to Main Content
Financiële Gewoontes Van Succesvolle Ondernemers (deel 2)

Financiële gewoontes van succesvolle ondernemers (deel 2)

In dit artikel vertelde ik je over enkele goede geldgewoontes van succesvolle ondernemers. Ook in dit tweede deel geef ik een aantal tips over wat je kan leren van de financiële gewoontes van succesvolle ondernemers.

1: Ze vermijden onnodige uitgaven
En ze bekijken op regelmatige basis waarop ze kunnen besparen. Vaste uitgaven zoals telefonie, elektriciteit kunnen vaak (veel) goedkoper als je even de moeite neemt om leveranciers te vergelijken. Maar ook ingaan op acties van je productleverancier kan interessant zijn. Hiervoor moet je vaak een grotere voorraad kopen maar als je zeker weet dat je die producten binnen een bepaalde termijn kan gebruiken of verkopen is het de investering waard.

2: Het is niet omdat je het kan betalen, dat je het moet kopen.
Sommige uitgaven hou je beter altijd als “occasionele” uitgaven. Het allernieuwste toestel of die nieuwe Iphone zijn misschien niet nodig als de vorige niet aan vervanging toe zijn…

3: Succesvolle ondernemers sparen
Dit is een tip die ik heel vaak geef. Sparen. Er kan altijd een tegenslag zijn. Ziekte, iets gaat kapot… Een kleine buffer op je spaarrekening kan dan heel wat financiële stress vermijden. Hoeveel dat nu precies moet zijn bepaal je zelf. Veel ondernemers voelen zich comfortabel bij een bedrag dat overeen komt met 2 à 3 maanden aan vaste kosten.

4: Ze Laten geld hun geluk niet bepalen
Een ongezonde relatie met geld is voor niemand goed. De hoeveelheid geld op je rekening is niet evenredig met je geluk. Laat staan dat je per sé succesvol bent als je veel geld verdient…

 

Succes,
Vicky

 

 

Vicky Vermeiren

Hallo,

Ik ben Vicky Vermeiren en ik help beauty- en lifestyleondernemers bij hun marketing, verkoop en algemene bedrijfsvoering.

Ik geef elke week tips op mijn website en organiseer ook regelmatig open workshops.

Maar het beste resultaat verkrijg je natuurlijk via persoonlijke coachingsessies waarbij we echt op jouw maat gaan werken. Op die manier ligt een succesvolle zaak binnen handbereik.

Een mailtje of telefoontje is genoeg om je te verzekeren van een verhelderend gesprek.

Info@vickyvermeiren.be
0498 42 75 97

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top