fbpx

Haal het maximum uit jouw beursbezoek

Binnenkort zijn er maarliefst 2 verschillende beurzen in België. De kappers leren de allerlaatste trends kennen op “The hair project” op 8 en 9 maart. En op 14, 15 en 16 maart is het de beurt aan de schoonheidsspecialiste om kennis te maken met nieuwe en reeds bekende merken op Estetika.

 

De tijd vliegt tijdens een beursbezoek en het kan ook best intensief zijn. Omdat je natuurlijk het maximale uit jouw bezoek wil halen en niets wil missen, heb ik enkele tips voor jou om jouw beursbezoek voor te bereiden.

 

  1. Bepaal jouw doelstelling

Waarom bezoek je de beurs? Wil je de laatste trends zien? Ben je op zoek naar een nieuw product?

 

Probeer jouw doel niet uit het oog te verliezen bij jouw beursbezoek. Anders loop je het gevaar veel tijd te verliezen en uiteindelijk met niets naar huis te gaan.

 

 

  1. Welke standen wil je bezoeken?

Kijk op voorhand eens op de website van de beurs wie waar staat en bepaal welke route je gaat volgen. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw route kan bepalen. Door bijvoorbeeld vijf stands van aanbieders van een product achter elkaar te bezoeken, heb je snel jouw eigen vergelijkende studie gemaakt. Vergeet niet de tijdstippen van demonstraties te noteren.

 

 

  1. Bekijk de standen goed

Kijk hoe leveranciers hun producten uitstallen. Ze hebben zeer lang over de juiste “productplacing” nagedacht. Je kan hun voorbeelden gebruiken in jouw salon.

Neem dus zeker jouw camera mee ( of jouw smartphone) en neem foto’s.

 

 

  1. Draag comfortabele kledij

Kies voor comfortabele schoenen en luchtige kleding, het kan aardig warm worden op een beursvloer.

 

 

  1. Netwerk

Zorg ook voor voldoende visitekaartjes om achter te laten bij interessante exposanten. Laat het merken als er interesse is om na de beurs met elkaar in gesprek te gaan.

 

Tot slot: vergeet niet van de beurs te genieten. Er is vaak genoeg te beleven en de gezelligheid en het opdoen van contacten horen er natuurlijk ook bij.

 

 

Succes!

Vicky

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.