fbpx

Heb jij het druk of ben je productief bezig?

Ik had de laatste tijd nogal wat te doen. Workshops en coaching geven, die voorbereiden, mijn agenda voor het nieuwe jaar plannen, artikels schrijven, video’s opnemen, tot laat ’s avonds brainstormen. Daar tussen mijn hobby’s en mijn familie niet verwaarlozen. Pfiew. Als iemand mij vroeg hoe het ging zei ik altijd: “Druk, druk, druk”.

 

Je zou denken dat ik op het einde van een drukke dag blij ben en met een voldaan gevoel mijn avond inzet. Maar eigenlijk was dat toch niet zo. Want het is niet omdat je het druk hebt, dat je ook productief bent. Ik had zelfs op het einde van de dag het gevoel dat ik helemaal niet veel gedaan had!

 

Als een duracell konijn bezig zijn zonder een moment rust resulteert niet noodzakelijk in productiviteit. Het kan zelfs het omgekeerde effect hebben.

 

Constant bezig zijn geeft ons het gevoel dat we veel gedaan krijgen. Maar ken je van die dagen dat je vanalles aan het doen bent maar eigenlijk niets écht af krijgt? Hoe irritant is dat?

Dus, hier mijn tips om minder druk te zijn en meer productief:

 

Focus op jouw prioriteiten

Ik heb persoonlijk een lijstje van dingen die zéker elke week moeten gebeuren zoals:

  • Artikel of video maken
  • Social media
  • Nieuwsbrief verzenden

Daarbij komen mijn dagdagelijkse taken zoals coachings en workshops voorbereiden en geven.

Daarnaast heb ik een (lange) lijst van ideeën en to do’s die ik doe wanneer ik een beetje tijd over heb. Grote projecten heb ik dan opgesplitst in kleine makkelijke deeltjes. En op sommige van die to do’s staat een deadline (want kerstkaartjes moeten natuurlijk niet met Pasen de deur uit). Die plaats ik dan bij mijn wekelijkse to do’s.

  

Wees realistisch in wat je aankan

Begin bijvoorbeeld bij 1 social media-kanaal in plaats van gelijk Facebook, Twitter, Instagram én Pinterest bij te houden. Je kan er later altijd nog iets bijnemen maar afzwakken geeft altijd een slechte indruk bij jouw volgers.

 

Neem op tijd rust

Het heeft een groot effect op jouw lichaam en brein als je constant bezig bent. Je krijgt er stress van en raakt je creativiteit kwijt. Af en doe een pauze inlassen zal je deugd doen.

 

Veel succes!

Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.