Ga naar hoofdinhoud

Heb jij verkeerde geldovertuigingen?

Geld, het lijkt zo een zwaar onderwerp. Maar als ondernemer krijg je er dagelijks mee te maken. En uiteindelijk neem je als ondernemer ook een bepaald risico zodat je ook wat meer kan verdienen. Toch zijn er heel veel overtuigingen over geld verdienen die je serieus in de weg kunnen zitten. Daarom in dit artikel de 3 overtuigingen die ik het vaakst hoor.

Overtuiging 1: Ik moet héél hard werken om geld te kunnen verdienen

Ken je dat, dat je je schuldig voelt wanneer je niet aan het werk bent? Besef je dan ook dat dat eigenlijk bullshit is? Als jij bijvoorbeeld niet in de avond wil werken, dan hoef je je daar ook niet schuldig over te voelen.

Weet wel dat er met diensten altijd een plafond is voor je inkomsten. Je kan niet meer diensten verkopen dan dat je tijd hebt. Maar je kan wel producten verkopen. Met productverkoop kan je op 5 minuten evenveel (en vaak zelfs meer) verdienen dan met je hele behandeling.

Vind je het lastig om te verkopen zonder het gevoel te hebben dat je iets “aansmeert? Dan is de workshop “meer verkopen in jouw salon”iets voor jou!

 

Overtuiging 2: Ze kopen dat toch niet bij mij

Nee, jij bent hoogstwaarschijnlijk niet de enige die een bepaald product of dienst verkoopt, dat klopt. Maar dat gezegd zijnde: Je klanten kopen bij jou voor de toeters en bellen die jij toevoegt aan hun koopervaring.

Ohja, en stop gelijk ook maar met de uitgaven van jouw klant te bepalen. Die kan zelf wel bepalen of die jouw product wil kopen. Zorg jij er maar gewoon voor dat je erover blijft praten, anders weet je klant niet eens dat er iets te kopen valt.

 

Overtuiging 3: Ik kan die prijs niet vragen want… (Ik ben pas begonnen, net afgestudeerd, werk slechts in bijberoep…)

Van deze overtuiging krijg ik het warm en koud tegelijk. Waarom zou je minder geld vragen wanneer het resultaat goed is? Als je morgen naar een pas geopende supermarkt gaat dan is daar toch ook niet alles aan de helft van de prijs?  Als je iets wil opbouwen dan vraag je best direct de juiste prijs voor je diensten. Anders kom je op een punt waarbij je plots je prijzen moet verhogen met €5 omdat anders je zaak niet meer rendabel is.

Hanteer jij de juiste prijzen in jouw salon? Misschien is de workshop kostprijsberekening wel iets voor jou.

Gooi deze 3 geldovertuigingen maar direct over boord.

 

Veel succes,
Vicky

 

Hallo,

Ik ben Vicky Vermeiren en ik help beauty- en lifestyleondernemers bij hun marketing, verkoop en algemene bedrijfsvoering.

Ik geef elke week tips op mijn website en organiseer ook regelmatig open workshops.

Maar het beste resultaat verkrijg je natuurlijk via persoonlijke coachingsessies waarbij we echt op jouw maat gaan werken. Op die manier ligt een succesvolle zaak binnen handbereik.

Een mailtje of telefoontje is genoeg om je te verzekeren van een verhelderend gesprek.

Info@vickyvermeiren.be
0498 42 75 97

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top