fbpx

Hoe lang duurt het eer je een volle agenda mag verwachten?

Je richt je salon in, kiest producten uit waarmee je wil werken, maakt een website en Facebookpagina aan en dan… Wacht je op klanten.
Het is normaal dat tijdens je opstartperiode je agenda meer lijkt op gatenkaas. Maar hoe lang blijft het duren eer je een volle agenda hebt?

Ik krijg vaak telefoontjes en berichten van “starters” die zich zorgen maken over hun agenda. Is het wel normaal dat het zo lang duurt eer die vol staat?

 

De gemiddelde starter doet er ongeveer 12 maanden over om een salon op te bouwen dat uit de kosten kan komen. En gemiddeld duurt het 24 maanden voor het opbouwen van een solide klantenbasis.

Toch zijn deze gemiddelden nog afhankelijk van een aantal factoren:

  • Of je al eerder een salon had (en dus bepaalde mensen opnieuw kan aanspreken) en of je een groot netwerk hebt dat je kan helpen.
  • Op welke manier jij je marketing organiseert

 

En de allerbelangrijkste: Wat een volle agenda nu werkelijk voor jou is.
Is dat: Voldoende klanten om uit de kosten te komen en jezelf een loon uit te keren of is het dat je klanten een bepaalde tijd moeten wachten eer ze bij jou terecht kunnen?

Wat is je doel? Hoeveel nieuwe klanten wil je nu écht?
Maak op basis van dat doel een plan om om deze nieuwe klanten bij jou in het salon te krijgen. Op die manier ben je meer gefocust op je doel in plaats van dat je “zomaar wat aan marketing doet”.

 

Het sneeuwbal effect: wanneer je klantenstroom écht begint te groeien.
Na een tijdje zal je merken dat een aantal van jouw klanten échte ambassadeurs worden. De mond tot mond reclame doet z’n werk met een sneeuwbal effect als gevolg. Zeker wanneer jij je marketing nog meer inzet op naamsbekendheid zal dit extra stimulerend werken.

Nee het is niet makkelijk, maar wanneer je op een constante manier blijft communiceren en reclame maken, zal je klantenstroom ook constanter zijn. En dat is exact wat je als “starter” wil 🙂

 

Veel succes,
Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.