fbpx

Kosten besparen? Dit kan je doen

Een goede ondernemer zoekt niet enkel naar manieren om z’n omzet te verhogen maar is ook alert als het om de kosten gaat. Zeker wanneer het goed gaat met je zaak “vergeet” je al eens om met arendsogen naar je kosten te kijken. Misschien betaal je daardoor voor sommige dingen wel te veel of zijn er nutteloze uitgaven.

Bekijk al je kosten
Zet al je kosten eens op een rijtje en bedenk welke hiervan echt noodzakelijk zijn. Zeg onnodige abonnementen op en bekijk eens in de zoveel tijd wat goedkoper kan. Dit overzicht zal je helpen om duidelijkheid te krijgen van al je kosten en om te zien waar je momenteel te veel voor betaalt. Tipje: Gebruik hiervoor een budgetplanner.

Neem je huidige contracten door
Neem jaarlijks je huidige huurcontract, energiecontract en verzekeringscontract door. Denk ook aan contracten met betrekking tot internet en telefonie. Vergelijk dit met andere aanbieders, en trek de conclusie of een overstap misschien toch niet zou lonen. Een kleine moeite, maar het kan je een hoop kosten besparen!

Bankkosten
Nog zo een gluiperd. Bankkosten. Kijk eens na wat je jaarlijks kwijt bent voor je rekeningen en de extra’s die er aan vast hangen. En die visakaart die je nooit gebruikt kost je misschien ook een klant per jaar ;-). Evalueer of je dat allemaal nodig hebt/gebruikt en maak een vergelijking.

Stock
Slapende stock kost geld, veel geld. Er staat misschien wel voor enkele duizenden euro’s in je kasten. Je moet natuurlijk een gezonde voorraad hebben, dat spreek ik niet tegen. Maar ik zie ook vaak écht te veel stock staan. Bijna alle leveranciers leveren heel snel waardoor je veel flexibeler kan bestellen. Maak hier dan ook gebruik van.

Benut aftrekposten
Een goede boekhouder laat je ook besparen in de kosten. Namelijk door jou zo goed mogelijk te adviseren over welke aftrekposten voor jou interessant kunnen zijn. Zo bespaar je aan het einde van de streep bij de belastingen. Je bent natuurlijk ook van harte welkom bij m’n workshop “Meepraten met de boekhouder

Succes,
Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.