fbpx

Relaxed blijven in een drukke periode

De maanden mei en juni zijn traditioneel voor veel salons best drukke periodes. Denk maar aan alle communies, lentefeesten en natuurlijk de bruiden. Met het lentegevoel daarbovenop willen al je klanten op hetzelfde moment een afspraak bij jou. Daarna komt de zomerperiode er aan waardoor je agenda zowel voor- als na je vakantie overvol staat. kortom, druk druk druk.

In zulke drukke periodes is het soms lastig om het hoofd koel te houden en relaxed te blijven.

 

Verlies je doel niet uit het oog

Hoe drukker je het maakt voor jezelf, hoe serieuzer alles begint te lijken. Ook kleine, vaak nutteloze dingen voelen plots alsof ze van wereldbelang zijn. Kleine tegenslagen kunnen we moeilijker relativeren en we komen in een negatieve “drukke” spiraal terecht.

In zulke drukke periodes is het belangrijk om je doel niet uit het oog te verliezen. Kijk, je weet eigenlijk wel op voorhand dat het druk zal zijn in jouw zaak. Focus je dan ook enkel en alleen op je klanten, hen tevreden te stellen en eventueel extra te verkopen. In zulke periodes zou je niet bezig moeten zijn met andere of nieuwe dingen. Het is dan ook niet het moment om op een of ander streng dieet te gaan of jezelf een nieuwe gewoonte aan te leren. Schrap deze overbodige zaken en geef prioriteit aan je agenda.

 

Dus schenk iets meer aandacht aan plannen.

Plan het jaar, plan je maand en je week. Zo heb je direct meer overzicht (hallo relaxed gevoel) en het scheelt je op termijn een berg werk.

Zo kan je bijvoorbeeld bijna alle marketingmiddelen/acties inplannen waardoor je er niet aan moet denken in drukker periodes. Je zou ook op voorhand wat tijd kunnen vrij boeken voor de boekhouding zodat je dat niet op een zondagavond snel snel hoeft te doen. En bekijken of je aan de slag gaat met die nieuwe producten? In een rustigere periode please…

Zo, dat ziet er allemaal al een stuk minder ingewikkeld uit, toch?

 

Maak van zelfzorg een routine

Een gouden regel bij kinderen; routine. Een routine die elke dag bestaat uit een aantal vaste gewoontes zorgt voor rust en kalmte in huis.

Het jammere is dat we dat als volwassene vergeten door te voeren. Buiten het tandenpoetsen blijven er maar weinig gewoontes over die ervoor zorgen dat we onze dag op een relaxte manier kunnen starten en eindigen. Hoe start jij je dag? Met het lezen van je mails? Of met een relaxte kop koffie en de krant? Misschien is er wel tijd voor even me-time en meditatie?

En wat doe je als laatste voor het slapen gaan? Je laptop toeklappen waar je de hele avond op zat te tokkelen? Of las je een ontspannend boek?

Maak van jouw persoonlijke ontspanningsmomentjes een routine en je drukke periode zal een pak minder druk aanvoelen.

 

Succes,
Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.