fbpx

Je salon op “Google mijn bedrijf”

Google Mijn Bedrijf is een gratis dienst van Google waarbij je gegevens getoond worden op de resultatenpagina’s, Google Maps en Google+ zodat klanten je altijd kunnen vinden.

Op smartphones heeft het als grote voordeel dat klanten je direct kunnen bellen of een routebeschrijving krijgen in slechts één klik.

Het meest opvallend is de weergave in de zoekresultaten. Zoek eens je eigen bedrijfsnaam in Google en kijk wat er op het scherm verschijnt. Worden al je bedrijfsgegevens, openingsuren, foto’s, reviews, routebeschrijvingen en zelfs Google street view toegankelijk? Prima. Dan heb je dit al goed op orde.

 

Schermafbeelding 2016-07-02 om 12.04.58

Weergave op computer

2016-07-02 12.09.04

Weergave op smartphone

 

Valt het resultaat wat tegen, dan is er werk aan de winkel.

Heeft jouw bedrijf helemaal geen extra kadertje in de zoekresultaten? Ga dan naar google.be/business. Klik op Nu starten om je bedrijf toe te voegen (hiervoor heb je een google-account nodig).

Heb je wel een kadertje? Dan kan je verifiëren dat jij de eigenaar bent van het bedrijf. Op die manier kan je belangrijke dingen aanpassen. Wanneer je je bedrijf wil verifiëren stuurt Google je een postkaartje op (ja, écht met de post) met een code. Die code geef je in om te bewijzen dat jij de eigenaar bent van je bedrijf. Op die manier voorkomt Google dat zomaar iedereen de pagina van jouw zaak zou kunnen beheren.

Schermafbeelding 2016-07-02 om 11.15.55

 

 

 

Je bedrijfspagina beheren.

Op het dashboard van je bedrijf krijg je een overzicht aan van het aantal weergaven, klikken en volgers. Je kan de bedrijfsinformatie op elk moment wijzigen of actualiseren. Je kan er ook reageren op beoordelingen en recensies van klanten.

Schermafbeelding 2016-07-02 om 11.54.53

 

 

 

Bij start zie je de startpagina van jouw bedrijf. Hier kan je alle algemene gegevens vinden die ook jouw klant te zien krijgt.

Bij Informatie bewerken kan je de informatie van jouw bedrijf aanpassen zoals contactgegevens, korte beschrijving, openingsuren. Je kan zelfs afwijkende openingsuren ingeven bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent.

Tenslotte voeg je bij foto’s jouw logo en profielfoto toe maar je kan ook foto’s van je interieur en zelfs van je team toevoegen. Zo kunnen je potentiële klanten direct een beeld vormen van jouw zaak.

Is Google mijn bedrijf een vervanger voor een website?
Nee! Maar wel een mooie aanvulling om extra op te vallen in de grootste zoekmotor ter wereld. Een manier om mensen sneller te laten doorklikken naar jouw website.

Veel succes!
Vicky

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.