fbpx

Steunmaatregelen voor ondernemers tijdens de Corona-crisis

Dat ook de beauty-sector getroffen wordt door de corona-crisis is zelfs licht uitgedrukt. Zowel schoonheidsinstituten als kapsalons moeten sluiten. Dit brengt uiteraard financiële bezorgdheden met zich mee. De Vlaamse regering heeft momenteel enkele steunmaatregelen uitgewerkt. In deze video bespreek ik met accountant Sven Masyn van ABC fiscaliteit de huidige maatregelen, wat ze inhouden en hoe je ze kan aanvragen. Opgelet: Deze video is opgenomen op 24 maart 2020. Voor eventuele veranderingen hou je de website van Vlaio en de belastingsdienst (FOD financiën) in de gaten.

Voor de Nederlandse ondernemers hebben we de maatregelen zo goed als mogelijk opgezocht. Daar de sluiting nog maar net van toepassing is, zijn er nog maatregelen die verder uitgewerkt worden op dit moment. Voor meer info check de website van de Rijksoverheid en de belastingdienst.

3 reacties

    1. Ja dat klopt. Dat zijn dingen die niet verplicht zijn om te betalen/ af te sluiten dus dat kan je inderdaad ook (tijdelijk) stopzetten. Je kan dat bijvoorbeeld ook op het einde van het jaar bijstorten als je wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.