fbpx

Tijd besparen? Werk sneller met deze tips

Dat je prioriteiten moet stellen om je tijd goed te managen dat weet je waarschijnlijk wel. Maar de taken die dan bovenaan je prioriteitenlijstje staan sneller afwerken? Kan dat?

Ik kan je helaas geen tips geven om je werk met klanten sneller te laten gaan (want ik ben geen kapper of schoonheidsspecialiste) maar ik weet er wel wat van om al je “randtaken” te versnellen. Je weet wel die type taken zoals de boekhouding en marketing. Taken die je vaak aan het einde van de dag (met enige tegenzin) nog even moet oppakken. En in deze blog wil ik je 3 tips geven.

 

Stel deadlines
Deadlines zetten een klein beetje extra druk op de ketel. Het zorgt ervoor dat je bepaalde taken sneller en efficiënter kan afwerken. Er zijn heel veel mensen die werken met deadlines motiverend vinden.
Dealines kunnen op korte en lange termijn. Op korte termijn kan je denken aan: “Ik mag nu maximaal een uur mijn social media posts voor de komende tijd inplannen”. Spreek met jezelf af dat een taak voor een bepaald tijdstip of een bepaalde dag af moet en daarna mag je er ook echt niet meer aan werken.

 

Werk in batches
Dit is een van mijn favorieten in timemanagement, batchen. Ofwel: Taken van hetzelfde kaliber samen nemen en die achter elkaar uitvoeren. je doet dus dezelfde taak vaker achter elkaar, in plaats van steeds iets anders. Dit kan je op heel veel dingen toepassen. Denk maar aan het inplannen van je sociale media, het schrijven van teksten voor je site (na een tijdje kom je daarbij in een “flow”), facturen betalen…

Doordat je minder moet wisselen van taak bespaar je tijd.

 

Singletasking
Er wordt weleens gezegd -soms zelfs met enige trots- dat iemand goed is in multitasking. Maar bij multitasking spring je van de ene taak en gedachte op de andere maar je doet niets écht “tegelijk”. Je kan niet naar iemand luisteren terwijl je je boodschappenlijstje overloopt want dan heb je niet écht gehoord wat die persoon te vertellen heeft.

Stop dus met multitasking en wordt voortaan een singletasker. Doe slechts één taak en focus je er voor 100% op. De taak zal sneller klaar zijn, de uitvoering zal beter zijn. Denk je tijdens het uitvoeren van een taak toch aan iets anders? Noteer het dan snel en ga verder.

Succes,
Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.