Voel Minder Stress Als Ondernemer

Voel minder stress als ondernemer

Stress, het is eigenlijk nergens goed voor, niet voor jouw lichaam maar al helemaal niet voor jouw geest. Of je nu stress hebt omdat het gigantisch druk is of net omdat het véél te rustig is. Je kan maar beter leren omgaan met stress als je altijd (de juiste) objectieve beslissingen wil nemen. In dit artikel geef ik jou 3 tips die kunnen helpen om je minder gestrest te voelen.

 

1 Creër ochtend en avond routines

Als je kinderen hebt dan weet je dat die elke avond vertrouwen op een vaste routine: Een bad nemen, pyjama aan, tanden poetsen, naar bed, verhaaltje voorlezen en slapen. Zonder die routine zouden kinderen structuur missen en zichzelf minder goed voelen.

Hetzelfde geld voor grote kinderen (ja, wij). Wij hebben ook dagelijkse gewoonten nodig waar we op kunnen terugvallen. Denk even na over jouw ochtend en avondroutine. Zit daar structuur in of is het meestal een grote chaos?

Vind een routine die werkt voor jou zodat je jouw dag rustig kan starten en afsluiten.

 

2 Plan ALLES

Je hebt een agenda voor jouw afspraken met klanten, maar jouw eigen afspraken schrijf je dikwijls niet op waardoor die “to-do’s” dikwijls in jouw hoofd blijven rondspoken.

Afspraken met jezelf zoals “naar de winkel gaan”, “sporten”, “werken aan boekhouding”, “Social media inplannen”, “nieuwe diensten uitwerken”…. Schrijf die allemaal op! Anders ga je niet aan die dingen toekomen en raak je nog meer gestrest!

Laat ook geen “betalende afspraken” de plaats innemen van een eigen afspraak. Als ik bijvoorbeeld nog een video moet opnemen dan plan ik dat in en dan kan daar geen afspraak met een klant in de plaats komen! Dat is de eerste keren best griezelig om te doen maar weet dat je daar jouw zaak (en jezelf) in de toekomst een dienst mee bewijst!

 

3 Droom groot, begin klein

Mijn moto is: Als jouw dromen jouw niet bang maken, dan zijn ze niet groot genoeg. Maar toegegeven, de angst van zo een grote droom kan voor wat stress zorgen.

Bepaal hiervoor kleinere tussendoelen die je “makkelijker” kan behalen. Ook dagelijkse doelen zorgen er voor dat je meer zelfvertrouwen krijgt en zo kan je naar jouw grote doel toewerken.

 

Zorg goed voor jezelf en weet dat alle kleine dingen die je vandaag doet, bijdragen naar hoe je morgen zal zijn.

Succes!
Vicky

Vicky Vermeiren

Hallo,

Ik ben Vicky Vermeiren en ik help beauty- en lifestyleondernemers bij hun marketing, verkoop en algemene bedrijfsvoering.

Ik geef elke week tips op mijn website en organiseer ook regelmatig open workshops.

Maar het beste resultaat verkrijg je natuurlijk via persoonlijke coachingsessies waarbij we echt op jouw maat gaan werken. Op die manier ligt een succesvolle zaak binnen handbereik.

Een mailtje of telefoontje is genoeg om je te verzekeren van een verhelderend gesprek.

Info@vickyvermeiren.be
0498 42 75 97

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *