fbpx

Werk en privé scheiden op Facebook

Je hebt het vast al eens meegemaakt, een klant stuurt je een vriendschapsverzoek op Facebook. Een tweestrijd in je hoofd want: “Ik wil graag mijn Facebookprofiel privé houden” en ” Het is een klant, zo een verzoek kan ik toch niet weigeren?”

Facebook zou Facebook niet zijn als ze daar geen oplossing voor had!

Je kan je vrienden namelijk opdelen in verschillende groepen (zoals beste vrienden, vrienden en kennissen). Wanneer je dan iets op je privéprofiel post kan je ervoor kiezen om dat enkel te laten zien aan een bepaalde groep.

 

Hoe doe je dat nu concreet?

Wanneer je een vriendschapsverzoek krijgt, klik je op “Bevestigen”. Er komt dan een knop tevoorschijn met “Vrienden”. Wanneer je daarop klikt kan je kiezen om die persoon op te delen bij een nieuwe groep, zoals “Kennissen”.

Instellen als kennissen

 

Je kan ook via het profiel iemand, je band met die persoon nog aanpassen:

Instellen als kennissen op profiel

 

Je kan er ook voor kiezen om een “nieuwe lijst” aan te maken, zo kan je je vrienden opdelen in bijvoorbeeld: Werk, Sport of Familie. Die keuze is aan jou.

Dat doe je zo:

Toevoegen aan een andere lijstNieuwe lijst maken

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer je nu een bericht plaatst op je profiel, dan kan je ervoor kiezen om dat bericht aan een bepaalde groep wel of net niet te laten zien. Daarvoor klik je op de knop naast “publiceren” klik op “Meer opties” om alle opties te kunnen bekijken.

Bericht posten

 

Zo, dit is hoe je werk en privé kan scheiden op Facebook.

Veel succes!
Vicky

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.