fbpx

Zo krijg je inspiratie voor je social media en/of blog

Die social media, héél leuk allemaal en onmisbaar voor de marketing van je salon maar wat zet je daar toch in godsnaam steeds op? Zeker als je weet dat je op social media moet opletten met het posten van te veel reclameberichten. En waar haal je inspiratie als je wil gaan bloggen of vloggen?

Ik wil je in dit artikel een aantal ideeën meegeven.

  1. Doe een brainstorm

Maak even tijd vrij voor een brainstorm met jezelf. Neem pan en papier en begin met het opschrijven van ideeën, hoe vaag ze ook zijn. Schrijf ALLES op wat in je opkomt. Durf “grote” onderwerpen ook verder opsplitsen in kleinere stukjes zodat je over elk stukje wat kan vertellen.

Begin bijvoorbeeld met in het midden van een A4 een woord of thema te schrijven. En probeer van daaruit dan verder een soort spinnenweb van ideeën te maken.

Bijvoorbeeld:
Lente:

  • Grote lenteschoonmaak: -> Shampoo, reinigers… ->Tips om goed te reinigen…
  • Nieuw begin: Nieuwe snitten, Nieuwe huid
  • Lentekleuren: Nieuwe trends laten zien, betekenis achter die kleuren, Polls : ‘wat is jouw favoriete kleur’… Favoriete kleuren vh team. Verzorgen van kleuren…
  • Zon: Beschermen tegen de zon. Wat is zonneschade? Verschil UVA en UVB stralen…

En zo heb je van een onderwerp al direct een aantal verschillende posts op je papier staan.

  1. Doe ideeën op bij externe bronnen

Hierbij denk ik aan tijdschriften, boeken, andere blogs. Let op! Ga niet kopiëren! Het gaat erom dat je nieuwe, frisse ideeën krijgt en waar jij je eigen twist aan kan geven.

  1. Post voor je doelgroep

Hou altijd je doelgroep in je achterhoofd. Waar willen zij meer over weten? Welke vragen krijg jij vaak? Die kan je al beantwoorden. Hou het daarbij simpel en probeer te veel vaktaal te vermijden. Het is leuker om 10 korte tips te lezen dan 1 hele lange.

  1. Maak een planning

Het is veel makkelijker om in een aantal uur veel ideeën op te schrijven dan dat je dag per dag moet verzinnen wat je gaat posten. Een blog- of social media planning is een handige helper. Je kijkt even in je planning waarover je het ging hebben en je start.

Veel succes,
Vicky

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.