skip to Main Content
3 Tips Voor Een Mooiere Instagramfeed

3 Tips voor een mooiere Instagramfeed

Dat je Instagram niet meer links mag laten liggen in je marketing, weet je ondertussen wel. Wist je trouwens dat het reactiepercentage een pak hoger ligt op Instagram dan op Facebook? Tijd om er nog meer uit te halen.

Zeker wanneer je naar het profiel of “de feed” kijkt van ervaren Instagram-gebruikers zal het je opvallen dat die er allemaal mooi uitzien. De foto’s lijken bij elkaar te passen, de kleuren kloppen… kortom je klikt sneller op de volgen-knop omdat je meer van dat moois wil zien.

Een mooie feed of account trekt sneller nieuwe volgers aan, daarom geef ik je in dit artikel 3 eenvoudige tips mee.

Gebruik één soort bewerking voor al jouw foto’s
Begin hiervoor met het kiezen van een sfeer, dit zorgt voor meer eenhied. Kies je een koele sfeer? Probeer dan foto’s met fel zonlicht en een warme gloed te vermijden. Een girly look met veel roze of liever zwart-wit foto’s? Laat je dan niet verleiden om plots iets totaal anders te posten want dat verstoort het ritme in je feed op instagram.

Om je te helpen om die sfeer meer in je foto’s te krijgen, bewerk je je foto’s het best allemaal op dezelfde manier. Kies bijvoorbeeld 1 of 2 filters uit en gebruik die dan altijd. Je kan ook contrast, helderheid, verzadiging, warmte en schaduwen manueel aanpassen. Zo kun je donkere foto’s oplichten, koelere foto’s voorzien van een warme gloed of een filter die net iets té is wat minder opvallend maken. Zorg ervoor dat het uiteindelijke resultaat er nog altijd ‘normaal’ en geloofwaardig qua kleuren en contrast uitziet.

 

Plan je feed
Daarnaast is het ook van belang om na te denken over de volgorde van je foto’s. Het is een beetje saai als je vijf foto’s met kapsels of nagels achter elkaar plaatst. Let daarom altijd op de laatste foto én op de derde foto. De laatste foto komt naast de nieuwe foto te staan en de derde foto komt eronder te staan. Door hiernaar te kijken wordt je feed één geheel.

Je kan ook 3 “thema’s” bedenken. Bijvoorbeeld een productfoto, een klantfoto en een foto van jou of je team. Door dat telkens in die volgorde te herhalen krijg je gelijke kolommen.

Of je kan, zoals ik, telkens een gewone foto met een quote of tip afwisselen voor dit effect:

 

 

Uiteraard: Maak mooie foto’s
Als je één object fotografeert (denk maar aan een product), houd je de camera er altijd beter verticaal voor, in plaats van schuin of half erboven. Zet je ooghoogte gelijk met het object en neem dan de foto. Dit maakt niet enkel je product veel duidelijker zichtbaar, je foto ziet er ook interessanter uit. Durf ook te spelen met “de regel van derden” daarbij plaats je het onderwerp net niet in het midden. Je camera kan je daarbij helpen, die geeft 4 lijnen op je scherm. Let op de punten waar de vier lijnen elkaar snijden. Volgens de regel van derden vormen deze snijpunten de beste posities voor jouw onderwerp (bijvoorbeeld een product).

Succes,
Vicky

Vicky Vermeiren

Hallo,

Ik ben Vicky Vermeiren en ik help beauty- en lifestyleondernemers bij hun marketing, verkoop en algemene bedrijfsvoering.

Ik geef elke week tips op mijn website en organiseer ook regelmatig open workshops.

Maar het beste resultaat verkrijg je natuurlijk via persoonlijke coachingsessies waarbij we echt op jouw maat gaan werken. Op die manier ligt een succesvolle zaak binnen handbereik.

Een mailtje of telefoontje is genoeg om je te verzekeren van een verhelderend gesprek.

Info@vickyvermeiren.be
0498 42 75 97

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top