Bezorg Jij Jouw Klanten Keuzestress?

Bezorg jij jouw klanten keuzestress?

Keuzes maken is alledaagse kost. In mijn geval is dat wanneer ik een nieuwe kleur voor op mijn nagels moet kiezen of ik voor mijn kleerkast sta. Want, wat moet ik aan… Ik haal standaard heel de kast overhoop, ik kleed mij minstens drie keer om. Ofwel: keuzestress, een vorm van stress waarbij je wordt overspoeld door informatie die overwogen moeten worden om een ‘goede’ keuze te maken.

Dat is toch het laatste wat jij jouw klanten wil aandoen toch?

Veel ondernemers zijn geneigd om het assortiment steeds uit te breiden. Dat is niet slecht maar je maakt het er voor jouw klant niet makkelijker op.

Robert Cialdini beschrijft in zijn bestseller boek ‘Invloed’ verschillende testen, zoals een waarbij klanten de ene keer de keuze uit 14 soorten confituur hadden en een andere keer de keuze uit maar 4 soorten. Je raadt het al! In de situatie waarin mensen konden kiezen uit 4 soorten jam, werd er veel meer van verkocht.

Klanten laten nadenken = klanten laten twijfelen = niet kopen

Een overvloed aan keuze en info leidt tot uitstel van de uiteindelijke koop. Je krijgt dan bezwaren als “Ik kijk nog wel even verder” en “Ik denk er nog even over na” te horen.

Dat is het moment dat je moet gaan snoeien in jouw aanbod.

Je hoeft in jouw beauty- en lifestyle onderneming geen 5 dagcrèmes voor de normale huid, 7 soorten shampoo of 6 verschillende witte hemden te verkopen. En als je dat toch doet, adviseer dan jouw klant zo goed mogelijk en maak al een voorselectie. “Deze 3 shampoos zijn perfect voor jouw droge haar”

 

Veel succes!

Vicky

Vicky Vermeiren

Hallo,

Ik ben Vicky Vermeiren en ik help beauty- en lifestyleondernemers bij hun marketing, verkoop en algemene bedrijfsvoering.

Ik geef elke week tips op mijn website en organiseer ook regelmatig open workshops.

Maar het beste resultaat verkrijg je natuurlijk via persoonlijke coachingsessies waarbij we echt op jouw maat gaan werken. Op die manier ligt een succesvolle zaak binnen handbereik.

Een mailtje of telefoontje is genoeg om je te verzekeren van een verhelderend gesprek.

Info@vickyvermeiren.be
0498 42 75 97

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *