skip to Main Content
Een Hogere Omzet Is Niet Altijd Beter

Een hogere omzet is niet altijd beter

Iedereen is ze wel eens tegengekomen. Ondernemers (en ja hoor, ook coaches) die pronken met hun honderduizenden euro’s omzet. Sommigen vertellen erbij dat ze er bijna niets voor hoeven te doen, anderen werken er dag en nacht voor.
En ook ik vertel dat je je dromen moet nastreven en geen angst mag hebben van grote bedragen als doelstelling. Als je succesvol wil zijn, dan moet je een hoge omzet draaien toch?

Wel, ten eerste is succes voor iedereen anders. Daar waar de ene dolgelukkig wordt van die 100.000 euro omzet, springt de ander een gat in de lucht bij 50.000 euro. Bepaal vooral bij welke doelstelling JIJ je goed voelt en probeer die na te streven.

Maar nog belangrijker… is je winst.

Wat is omzet?
Omzet is het totaal van de verkopen over een bepaalde periode. Meestal wordt de omzet per jaar bedoeld.
Omzetgroei betekent dat de verkopen stijgen en er meer geld binnenkomt.

Maar let op…
Bij iedere  omzetgroei stijgen ook de kosten.

Soms stijgen de kosten meer dan de extra inkomsten door de omzetgroei. Bijvoorbeeld wanneer je extra personeel in dienst moet nemen of wil verbouwen.

Op zulke kantelmomenten moet jouw omzet flink blijven doorgroeien, om de winst op peil te houden. Zo niet kan een hogere omzet net leiden tot een lagere winst of soms zelf faillissement. Ja je leest het goed, er gaan helaas elke maand bedrijven met een torenhoge omzet tenonder doordat ze hogere kosten dan omzet hadden.

Wat is  winst ?
Winst is het bedrag dat je aan het eind van het jaar overhoudt nadat alle kosten (en belastingen) werden betaald.

Winst is dus een véél belangrijker gegeven wanneer je doelen stelt. Een hoge omzet is leuk en klinkt indrukwekkend. Maar wat je aan het einde van de streep, na aftrek van je kosten over hebt is waar je échte groei in wil zien. Sta daar maar eens bij stil wanneer je weer eens een verhaal hoort van een ondernemer die pronkt met z’n hoge omzet 😉

Veel succes,
Vicky

Vicky Vermeiren

Hallo,

Ik ben Vicky Vermeiren en ik help beauty- en lifestyleondernemers bij hun marketing, verkoop en algemene bedrijfsvoering.

Ik geef elke week tips op mijn website en organiseer ook regelmatig open workshops.

Maar het beste resultaat verkrijg je natuurlijk via persoonlijke coachingsessies waarbij we echt op jouw maat gaan werken. Op die manier ligt een succesvolle zaak binnen handbereik.

Een mailtje of telefoontje is genoeg om je te verzekeren van een verhelderend gesprek.

Info@vickyvermeiren.be
0498 42 75 97

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top