fbpx

Het beste hulpmiddel om jouw doelen te bereiken.

Wie zijn doelen sneller wil bereiken moet die doelen visualiseren. Ons brein werkt namelijk met beelden in plaats van met woorden. Als ik begin te vertellen over een grote roze olifant dan zie je die ook direct voor je.

Omdat onze hersenen op deze manier denken, is het natuurlijk leuk om hiervan gebruik te maken. En wel om jouw doelen (of goede voornemens) voor dit jaar te laten uitkomen.

 

Om jouw doelen te bereiken moet je het voor je zien alsof het al bereikt is.

En dit zo duidelijk mogelijk gespecificeerd. Is jouw doel bijvoorbeeld om meer te gaan reizen? Dan is het is makkelijker om een wit strand aan de Caraïben voor je te zien in plaats van “een zonvakantie”.

 

Het beste hulpmiddel: Een vision board

Een vision board is een collage van de dingen die je wilt doen, hebben en degene die je wilt zijn in je leven. Kortom jouw doelen. Dit kunnen beelden zijn van:

jouw ideale huis, auto, woonkamer. Jouw ideale vakantiebestemming, vrienden die je meer wilt zien, onbekenden die je graag wilt ontmoeten, het perfecte salon, een volgeboekte agenda. Jouw favoriete sport, museum of restaurant. Ook motiverende quotes zijn leuk om gefocust te blijven.

 

Een Vision board kan je op 2 manieren maken. Digitaal (op bijvoorbeeld Pinterest) of een fysiek bord. Ik koos voor dat laatste en laat je stap voor stap mijn bord zien.

 

1. Kies foto’s en beelden van jouw doelen. Dit kan je doen in tijdschriften en op internet. Ik zocht op Pinterest naar leuke motiverende quotes.

 Schermafbeelding 2014-12-30 om 15.04.12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom je in een tijdschrift een beeld tegen dat jou heel erg aantrekt, maar je weet niet waarom? Waarschijnlijk is hier onbewust een reden voor. Knip dit uit en zorg ervoor dat deze zeker op jouw vision board terechtkomt. Wees hierbij vooral niet bang om te dromen.

 

2. Kleef jouw beelden op een stuk karton of een canvas (ook een prikbord is een optie).

20141230_153658  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Klaar!

Is je visionboard klaar? Geef hem dan een mooi plekje in een ruimte waar je vaak komt.  Zo blijf je elke dag gefocust om aan jouw doelen te werken.

 20141231_092612 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik wens jullie een succesvol 2015

 

Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.