fbpx

Succesvol op Instagram met jouw salon

Als je nog niet beschikt over een Instagram-account maak er dan zo snel mogelijk een aan. Instagram is namelijk op korte tijd een heel populair platform geworden voor bedrijven die consumenten willen bereiken.

Ik vertelde jullie al dat de meeste mensen visueel zijn ingesteld. Door beelden te gaan gebruiken op sociale media ga je dus meer mensen bereiken. Instagram geeft jou de mogelijkheid om jouw werk en ispiratie te delen met jouw publiek.

Maar hoe zit dat nu juist?
Eerst en vooral download je de Instagram app op jouw smartphone. Je kan je aanmelden met jouw Facebook-account dus dat is eens zo makkelijk. Doorloop even alle instellingen en volg mensen die je interesseren. Instagram is immers een vorm van sociale media en volgen en gevolgd worden is daar een onderdeel van. Je zal zien dat je ook foto’s kan “liken” door op het hartje te klikken en dat je kan reageren op foto’s.

Tijd voor actie!
Je kunt er voor kiezen om direct een foto vanuit de app te maken, maar ook kun je er voor kiezen om een eerder genomen foto te gebruiken. Neem bijvoorbeeld een foto van een product dat je in de kijker wil zetten of een leuk kapsel bij een klant.

start fotofilters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat Instagram zo speciaal maakt is dat je jouw foto kan bewerken met verschillende filters met elk hun eigen effect. Je kan jouw foto bijvoorbeeld een retro look geven. Naast de filters biedt Instagram tevens de mogelijkheid om een rand toe te voegen, de afbeelding te draaien, de scherpte te veranderen waardoor je een onderdeel van de foto extra kunt benadrukken en tevens is er een zeer beknopte optie om de lichtbalans aan te passen.

Jouw foto delen
Ben je tevreden met jouw foto? Dan is het tijd om hem online te plaatsen! Je kan een korte uitleg bij jouw foto toevoegen en de foto delen met jouw volgers.

Bonus: Je kan jouw foto ook gelijk delen op jouw Facebook of twitter account zo heb je twee vliegen in een klap!

 

Extra tips:
Wil je meer reacties en followers? Kies er dan voor om de foto één of meeredere trefwoorden te geven, bijvoorbeeld; #Beauty #Winter #Handcreme #Opsteekkapsel etc..

Volg ook collega’s of mensen naar wie je opkijkt zodat je extra inspiratie kan opdoen.

Reageer op foto’s van anderen en beantwoord vragen van volgers.

Qualiteit gaat boven quantiteit. Probeer liever enkele goede foto’s te posten dan dat je
10 zo-zo foto’s per dag online gooit!

 

Succes!

Vicky

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.