fbpx

Het geheim achter succesvolle salons: Ben jij goed bezig?

Elke ondernemer vraagt het zich weleens af: “Ben ik wel goed bezig?” Het is een cruciale vraag die je moet stellen om ervoor te zorgen dat je salon op het juiste pad blijft. Maar waarom lijkt het dat andere salons zo goed bezig zijn terwijl je zelf het gevoel hebt dat je blijft trappelen. Wat maakt dat sommige salons zó succesvol zijn? Ik vertel je er meer over in dit artikel +  hoe je kunt evalueren of je zelf goed bezig bent als ondernemer.

De gewoontes van succesvolle ondernemers

Succesvolle ondernemers hebben vaak een aantal gewoontes en praktijken gemeen die hen helpen hun doelen te bereiken. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 1. Duidelijke doelen stellen
  Succesvolle ondernemers stellen duidelijke, meetbare doelen. Ze weten precies wat ze willen bereiken en werken systematisch naar deze doelen toe. Heb jij je doelen duidelijk voor ogen? Zo niet, dan is het tijd om ze op papier te zetten en een plan te maken om ze te bereiken.
 2. Regelmatig evalueren
  Een cruciale praktijk is het regelmatig evalueren van de voortgang. Dit betekent dat je op vaste momenten in de tijd terugkijkt naar wat je hebt bereikt en wat er nog moet gebeuren. Gebruik je KPI’s (Key Performance Indicators) om je voortgang te meten? Dit helpt je om te zien waar je staat en waar je moet bijsturen (scrol naar onder voor enkele van deze KPI’s).
 3. Flexibel en adaptief zijn
  De markt verandert constant en goede ondernemers weten hoe ze zich moeten aanpassen aan deze veranderingen. Ben jij flexibel genoeg om snel in te spelen op nieuwe kansen en bedreigingen? Flexibiliteit is essentieel voor langetermijnsucces.
 4. Investeren in ontwikkeling
  Zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling zijn belangrijk. Succesvolle ondernemers investeren in hun eigen vaardigheden (en die van hun team). Dit kan door middel van trainingen, workshops of het bijwonen van webinars. Blijf jij leren en groeien?
 5. Netwerken en samenwerken
  Netwerken speelt een grote rol in het succes van een onderneming. Succesvolle ondernemers weten hoe ze waardevolle connecties kunnen maken en onderhouden. Werk jij actief aan je netwerk? Samenwerkingen kunnen deuren openen die anders gesloten blijven.

Meetpunten om je groei te evalueren

Om te weten of je goed bezig bent, moet je je groei regelmatig meten. Hier zijn enkele meetpunten die je kunt gebruiken:

 • Financiële Gezondheid
  Dit omvat omzetgroei, je winst, cashflow en kostenbeheer. Zijn je financiële cijfers in lijn met je doelen?
 • Klanttevredenheid
  Hoe tevreden zijn je klanten? Dit kun je meten door feedback te verzamelen, enquêtes te houden en klantretentie te analyseren.
 • Marketinggroei
  Hoeveel nieuwe volgers heb je bereikt, zie je deze groei ook percentueel terug in nieuwe klanten?
 • Productverkoop
  Hoeveel procent bedraagt je productverkoop van de totale omzet? Wat zijn de bestsellers?

Webinar: Ben ik wel goed bezig?

Wil je meer leren over hoe je deze meetpunten kunt toepassen en ontdekken of je goed bezig bent als ondernemer? Schrijf je dan in voor het webinar ‘Ben ik wel goed bezig?’
Tijdens het webinar gaan we dieper in op alle meetpunten (KPI’s) waaraan je kan toesten of je goed bezig bent. Je krijgt een kijkje in wat ‘normaal’ is bij andere salons en wat je kan doen om jouw groei te verbeteren.

Veel succes,
Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.