Ondernemen En Zelfvertrouwen

Ondernemen en zelfvertrouwen

Als ondernemer moet je behoorlijk wat zelfvertrouwen hebben om iets op te starten en risico’s te nemen. Dikwijls neem je beslissingen in je eentje en ga je af op je gezond verstand en buikgevoel.

Echter, soms kan een tegenslag een ferme deuk geven aan je zelfvertrouwen. Een klant die afhaakt, een rekening die wat duurder is dan verwacht. Het zijn maar 2 voorbeelden waar elke ondernemer dagdagelijks mee te maken krijgt. Geen wonder dat je soms eens aan jezelf begint te twijfelen!

In zulke tijden is het belangrijk dat je zelfvertrouwen blijft uitstralen en leert om te gaan met relatief kleine problemen.

 

1. Overwin faalangst en blijf je focussen

Laat je niet uit je lood slaan door tegenslagen of afleiden door anderen. Je verliest er enkel tijd mee die je kan gebruiken om dichter bij je doel te komen.

Visualiseer je doelen en denk aan de successen die je in het verleden behaalde.

 

2. Blijf zelfvertrouwen uitstralen (ja, ook als je moet faken)

Kleed jezelf mooi, recht je schouders en praat met zelfvertrouwen.

 

3. Neem even tijd voor jezelf

Vergeet niet om even tijd te nemen voor jezelf. Na een tijdje zie je door het bos de bomen niet meer. Ga even een luchtje scheppen en zet alles even op een rijtje of lees een inspirerend boek.

 

4.Praten

Een objectieve mening kan je situatie in een geheel ander daglicht zetten. Praat er dus over met andere mensen en zoek een klankbord waar je terecht kan.

 

Succes,

Vicky

Vicky Vermeiren

Hallo,

Ik ben Vicky Vermeiren en ik help beauty- en lifestyleondernemers bij hun marketing, verkoop en algemene bedrijfsvoering.

Ik geef elke week tips op mijn website en organiseer ook regelmatig open workshops.

Maar het beste resultaat verkrijg je natuurlijk via persoonlijke coachingsessies waarbij we echt op jouw maat gaan werken. Op die manier ligt een succesvolle zaak binnen handbereik.

Een mailtje of telefoontje is genoeg om je te verzekeren van een verhelderend gesprek.

Info@vickyvermeiren.be
0498 42 75 97

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *