fbpx

Timemanagement: Omarm technologie voor meer productiviteit

Als ondernemer loeren afleidingen altijd om de hoek. Niet ideaal om die eindeloze to do-lijst af te werken natuurlijk! Gelukkig leven we in 2023 en kan technologie ons een handje helpen om productiever te werken.

In dit artikel dan ook enkele tips en ideeën om die technologische hulpmiddeltjes wat meer te omarmen.

 

  1. Boekings- en Afspraakapps

Ik denk dat de meeste kappers en schoonheidsspecialistes hier ondertussen wel al gebruik van maken. En als je dat nog niet doet… Waar wacht je nog op?!

Onderzoek heeft aangetoont dat na een jaar gemiddeld 60% van al je afspraken online geboekt worden. Dat zijn 60% minder telefoontjes!

En vaak kunnen deze online boekingsystemen veel meer dan je denkt en ik merk dat er vaak nog heel wat functies niet voldoende benut worden. Denk maar aan het interpreteren van de statistieken, het voldoende invullen van de klantenfiches en het bijhouden van je stock.

 

 

  1. Taken- en notitiemanagement

Ben jij iemand die in 10 verschillende notitieboekjes tegelijk schrijft? Hier een idee en daar een taak… Leuk! Maar alles behalve efficiënt.

Dus ofwel kies je voor 1 favoriete notitieboekje ofwel schakel je over naar een online variant. En daar zijn heel veel verschillende mogelijkheden voor.

Zo kan je simpelweg in je notitie-app op je telefoon verschillende lijstjes bijhouden. Handig wanneer je die dan ook op je computer of tablet kan bekijken.

Maar er bestaan ook uitgebreidere programma’s en apps om jouw taken en projecten te beheren. Denk maar aan Trello of Asana of het geweldige Notion.

Dat laatste (Notion) is écht een leuke software. Je kan het helemaal naar je eigen hand zetten. Zo kan je er taken in plaatsen, dashboards in bouwen maar evengoed ook mapjes met werkmethodes maken om te delen met je medewerkers.

Notion kan zoveel dat het soms lastig is om er aan te beginnen. Daarom kan je er tegenwoordig online ook al veel templates voor vinden.

 

  1. Social Media hulpmiddelen

Oké, social media is voor velen onder ons een taakje dat we liever uitstellen, toch? Want we laden liever de afwasmachine uit dan een post op facebook te plaatsen. Erg hé.

Dus laten we het makkelijk maken:

Ik gebruik de Meta Business Suite (app) om mijn social media berichten en ook verhalen in te plannen. Zo ben ik er zeker van dat er tenminste iets online komt 😉

Daarnaast ken je vast ook Canva. En daarbij raad ik absoluut de pro-versie aan. Is best betaalbaar en scheelt je echt tijd wanneer je Canva regelmatig gebruikt. Zo sla je makkelijk je huisstijlkenmerken op en kan je je designs van grootte veranderen (een feedpost naar een story omzetten bijvoorbeeld).  Maak in Canva enkele mapjes aan om je designs in te stoppen en dan verlies je geen tijd meer in zoeken naar de ideale template.

En tot slot kan de CapCut app jou ook helpen om beter en makkelijker je video’s te bewerken én ondertitelen. Scheelt weer een hoop typwerk.

 

  1. E-mailorganisatie

E-mail is een van de grootste bronnen van afleiding. Gebruik e-mailorganisatietools zoals Outlook en Gmail om je inbox georganiseerd te houden met labels, filters en prioriteitsinstellingen. Zo kan je regels instellen waarbij je mailprogramma inkomende mails van bijvoorbeeld je leverancier in mapjes indeelt.

En euh… als je nu 500 ongelezen mails hebt. Durf die dan eens gewoon in de prullenbak gooien. Als het echt iets dringend of belangrijk was, dan hoor je het wel.

 

Tot slot

Oké al die technologie kan voor veel afleiding zorgen maar helpt je ook om een pak efficiënter te werken. Ga op zoek naar de tools die bij jou passen.

Wil je meer weten over goed timemanagement? Wil je van de eindeloze to-do lijst af en je agenda beter plannen? Volg dan zeker het webinar: ‘Timemanagement voor salons’

 

Veel succes,

Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.